Међународни музички камп на Златибору

Од 5-15. августа 2018. године, Филхармонија младих "Борислав Пашћан" организује свој летњи музички камп, који се континуирано одржава током јула или августа од самог оснивања нашег ансамбла, на различитим локацијама и у предивним амбијентима широм Србије. Ове године наш музички камп организујемо на Златибору захваљујући донацији Ротари дистрикта2483 као и помоћи Министарстава просвете и технолошког развоја и културе и информисање Републике Србије.

Поред наших чланова на кампу ће учествовати и млади уметници из Мађарске и Словеније. После десетодневних интезивних припрема следе концерти на Златибору, а затим у Београду, Лозници и Новом Саду. Ове године имамо јединствену прилику да, поред нашег уметничког руководиоца маестра Ђорђа Павловића, са нашим оркестром ради и италијански диригент маестро Карло Донадио, дугогодишњи диригент римске опере. Маестро Донадио ће припремати програм италијанских композитора чија дела су везана за Рим, а концерт са маестром Донадиом ћемо реализовати на Златибору на летњој сцени 14. августа у 20.00 часова. На концерту ће као гости учествовати и прваци опере Народног позоришта у Београду Сања Керкез, сопран и Иван Томашев, бас.

Овим концертом и гостовањем маестра Донадиа настављамо сарадњу започету у мају када је један број наших чланова заједно са Омладинским оркестром римске опере припремао и извео шест представа Моцартове опере "Дон Ђовани" на малој сцени римске опере.

Поред дела италијанских композитора, Вердија, Пучинија, Респигија, Маскањија у репертоар ћемо уврстити и дела руских композитора Рахмањинова, Шостаковича, Римског-Корсакова као и дела нашег истакнутог композитора академика Светислава Божића који већ дуги низ година посвећује дела нашој Филхармонији младих. На концертима у Београду и Новом Саду са нама ће наступити и сјајни руски пијаниста Александар Синчук који је свој први концерт у Србији остварио са нама.

kamp zlatibor